Information

Sommerhuset i Hasle

Ferie på Bornholm?

Så er du landet på den rette side!

Vacation on Bornholm?

You're at the right page!

Information om huset

Lejebetingelser

Ankomst og afrejse:

Op/aflåsning af hoveddør:
Husk altid at lukke døre og vinduer, når De forlader huset og undgå af efterlade værdigenstande som f.eks. videokamera, fotokamera, penge, kreditkort og lignende så det kan ses ude fra af andre.


Døre og vinduer:
Check – for Deres egen skyld – om døre og vinduer er lukket, inden De forlader huset.

Afhængig af vejret (meget fugtigt/eller ekstremt tørt) – kan der opstå problemer med døre og vinduer, forstået på den måde, at de pludselig kan være svære at åbne/lukke. Det er normalt i sommerhus, og det kan desværre ikke undgås.

I den forbindelse vil vi gøre opmærksom på, at der ikke er tegnet forsikring for Dem eller Deres ejendele, De måtte have med i feriehuset. Pas derfor godt på Deres ting, f.eks. videokamera, fotoapparat, ghetto-blaster o.s.v. Undlad endvidere at efterlade kontanter eller checks i huset, når De ikke er tilstede. Brug derfor SAFE – boksen! 


Følgende kan desværre forekomme:
Der kan være spindelvæv i feriehuset ved Deres ankomst. Det kan ikke altid undgås, da de opstår fra time til time. Husk, at De har lejet et feriehus i den dejlige natur, og til denne natur hører også edderkopper og deres spindevæv.

Vinduer kan ved Deres ankomst se ” snavsede” ud. Grunden hertil kan være, at den fugt-og salt mættede luft meget hurtigt kan afsætte en ”fedtet” film på ruderne.

Alt afhængigt af vejret kan dette ske i løbet af få timer.

Der kan ligge sand, fluer eller lignende i vindueskarmen ved ankomst. Det er afhængig af vindretningen og dens styrke samt temperaturen. Det kan desværre ikke undgås helt. De kan blive udsat for at ”møde” en ørentvist, myre eller bænkebider i feriehuset. Det kan i disse naturområder ikke undgås.


Slutrengøring:
Mange ting spiller ind, når ferien skal være vellykket, men starten er noget af det vigtigste. Alle vil gerne komme til et rent og pænt feriehus. Tænk derfor på de efterfølgende lejere, og efterlad ved afrejsen huset, som DE selv ønsker at modtage det – pænt og rent. Til rengøringen hører at feje og tørre af, vinduespudsning, støvsugning og gulvvask. Rengøringsartikler forefindes i huset. Køkkenting, komfur, køleskab, skabe og porcelæn m.m. vaskes af og husk at lade lågen til køleskabet stå åben, hvis De skal slukke for strømmen. Tænk på Deres levnedsmidler, lad det ikke blive stående i køkkenskab og køleskabet.

Slutrengøring kan også bestilles hos udlejeren pris 850 kr. :

Hvis denne bestilles, skal det ske mindst 2 dage før afrejse og samtidig betales.

De skal selv inden afrejse ordne opvasken, samt aflevere feriehuset opryddet, hvorefter udlejeren klarer resten. Der skal være opryddet i skabe og skuffer.

Vi gør opmærksom på at bestilt slutrengøring ikke indebærer at man kan bo og bruge et feriehus under hele ferien uden at foretage daglig oprydning. Bestilt slutrengøring er den afsluttende rengøring, hvor der pudses vinduer, vaskes gulv og tørres støv af.


Køkken:
Gryder og pander:
Ved gryder og pander med teflon skal man være meget forsigtig med redskaberne, og der skal bruges plastik eller træ for at skåne belægningen. Husk venligst, at husejerne kun kan garantere godt udstyr, hvis hver lejer føler sig ansvarlig, og hvis tingene bliver behandlet godt og især bliver gjort ordentlig rene.

Service og bestik:
Det kan ikke undgås, at der går noget i stykker en gang imellem (kopper, tallerkener o.s.v.) Husk på, at der kan bo op til 25 forskellige familier i huset pr. sæson, og der kan gå en hel del i stykker. Hjælp os, således at vi også fremover kan holde en god standard. Erstat de ting, der går i stykker (se vedlagte prisliste).

Hvis der bare går en kop eller tallerken i stykker pr. lejer, er der tale om ca. 500 kr. pr. år. De vil kunne forstå, at det så er svært for os at holde udstyret i orden og komplet. Vi er overbevist om, at De er forstående og at De vil hjælpe os. 


Bageovn og komfur:
Det er vel næppe nogens yndlingsbeskæftigelse at rengøre en ovn. Men at ”overtage” en ovn med andres rester og snavs er til gengæld så utiltalende, at det må foranledige den enkelte familie til at gøre sin pligt, rens venligst ovn og komfur grundigt før afrejse. 


Mikroovn:
Husk! Der må aldrig komme metalgenstande i mikroovnen. Læs venligt brugsanvisningen, før ovnen tages i brug.


Opvaskemaskine:
Anvend altid den sæbe der står i skab under vasken. ½ hættefuld pr. maskine.
Salt og afspændingsmiddel står ligeledes i skab under vask, og skal efterfyldes når advarselslamperne herfor lyser!
Læs venligst brugsanvisningen inden maskinen tages i brug.


Køkkenskabe:
Tit efterlader lejerne i god mening mel, sukker, salt, peber o.lign. i feriehuset til de næste lejer. Erfaring viser dog, at lejerne ikke bruger det fordi de selv har noget med. Derfor beder vi Dem tage disse ting med hjem igen, således at også køkkenskabene kan overtages i pæn og ryddelige stand.


Wifi:
Der er overalt i huset og området udenfor dækning af trådløst internet med 50/50 mbit hastighed.
Information om SSID og Password er opsat på denne mappe, tidsskriftsholder samt TV-box.


Fiberbox og TV:
Samtlige apparater (TV-fiberbox-router-DVD-Radio-soundbar mv.) tændes fælles på EL-kontakt som sidder under TV-bord.

Vent derefter ca. 5 minutter før der tændes for TV. Kanal HDMI er FIBERBOX hvor alle kanaler fremover vises. Soundbar tændes med samme fjernbetjening som TV (alternativt indstilles med soundbars egen fj. Betjening).


Radio:
Der kan høres lokale nyheder på P4. (99,3MHz).
Desuden er musikanlægget sat op til at spille over "Airplay", så har du musik på din smartphone/tablet - kan det afspilles direkte over anlægget, ved at koble op til netværket. 


Bruser:
I brusenichen er der bruseforhæng, det vil være en stor hjælp, hvis De husker at trække badeforhænget for, efter at De har været i bad. På den måde kan jordslåede pletter og dårlig lugt undgås. Endvidere vil det være dejligt, hvis hver lejer vil gøre sig den umage at skrabe/tørre fliser i badeværelses af efter hvert bad, således at kalkaflejring så vidt muligt undgås. 


Toilet:
Desværre er vi nogle gange udsat for, at toiletrørene er stoppet p.g.a. bleer, hygiejnebind, vat m.m.
Derfor må vi præcisere, at det er forbudt at kaste disse ting i toilettet.
Det kræver tilkaldelse af en fagmand for at få afhjulpet problemet, og det er dyrt.
Vi må derfor – hvis ovennævnte forbud ikke overholdes – gøre de pågældende lejere ansvarlige for de økonomiske konsekvenser af problemet. Husk venligst, at kun toiletpapir kommer i toilettet. 


Vandvarmer:
I feriehuset er installeret en vandvarmer, som rummer 30 l varmt vand. Der er altså ikke så meget varmt vand til rådighed i et feriehus, som man normalt er vant til. Vær derfor opmærksom på varmtvandsforbruget ved vask, brusebad o.lign., da genopvarmning af 30 l koldt vand tager omkring 15 min.


Opholdsrum:Brændeovn og pejs:
Brænde til brændeovn er indeholdt i lejeprisen.

Når brændeovnen optændes i kolde perioder, kan det ryge voldsomt ud i stuen, hvilket skyldes en kold skorsten.

I kolde perioder er det derfor klogt at opvarme luften i skorstenen med nogle stykker avispapir med ild i, herefter antændes med små pinde eller optændingstabletter.
Når det blæser meget kraftigt, kan vinden slå røg ud af brændeovnen.
Det er ikke tilladt at samle brænde i skoven eller i feriehusområdet.
Benyt ikke brænde, De har fundet på stranden, da saltet kan ødelægge brændeovnen.
Lågen i brændeovnen skal altid være lukket, når ovnen benyttes. Ved åben låge risikerer De, at gnister springer ud på tæppet og brænder hul, i værste fald kan huset brænde af.
Benyt ikke nåletræ, da dette få gløder til at ”springe ”, og man derved risikerer at ødelægge gulvtæppe/gulv.

Det er muligt, at der ved Deres ankomst til feriehuset stadig ligger aske i brændeovnen. Dette skyldes ikke mangelfuld rengøring, men derimod at varm aske på grund af brandfare ikke bør fjernes fra brændeovnen og smides væk.
Når man tømmer brændeovnen/pejsen for aske, skal man altid være opmærksom på, at der stadig kan være gløder i. Asken må ikke nedgraves i haven, men hældes i zinkspanden og ejeren fjerner selv asken. For at være helt sikker, bør det overhældes med vand. Smid aldrig asken i affaldsposen eller i en papkasse ved husmur/væg. På grund af brandfare bør aske ikke smides i naturen. Anvend altid zinkspanden til asken. 


Varmepumpe:
Huset er udstyret med ny varmepumpe der har effekt nok til at opvarme hele huset såfremt dørene til værelserne står åbne. Indstil derfor blot termostat til ønsket temperatur!

Ved leje af huset i vinterperioden skal man sørge for at varmepumpens "udendørsdel" ikke bliver sneet til. I så fald må man feje den af for ønsket virkning.


El varme radiatorer:
Der er på de fleste radiatorer termostat der kan indstilles så rummet holder en nogenlunde ens temperatur.
Vær påpasselig med aldrig at hænge eller lægge tøj på en el radiator. 


Gode råd og vedledning…..
For fjernelse af pletter i feriehuset:
Blød helst pletter op med noget vand omgående (selvfølgelig ikke, hvis der er tale om uld eller andet sart stof).
I stedet for at skrubbe forgæves på en plet, som viser sig at være vanskelig at fjerne ring til udlejeren.
Vi vil så ofte bedst vide, hvordan pletten fjernes.


Hermed nogle kendte gamle husråd:
Spildt rødvin: dansk vand, der trykkes op med et klæde.
Spildt kaffe eller lignende: Drys da omgående et tykt lag kartoffelmel på pletten. Lad det ligge 1-2 døgn (indtil det er tørt) og fjern det med støvsugeren.
Oliepletter: Prøv omgående og meget forsigtigt at duppe terpentin på pletten. Tit viser det sig dog, at pletten ikke kan fjernes. Derfor: Check omgående efter en tur ved stranden altid sko og fødder.
Stearinpletter: Varm pletten/stearinet op og læg et stykke sugende papir på f.eks. køkkenrulle, gentag evt. behandlingen.

Skulle det mislykkes at fjerne en plet, så vær venlig at kontakte os hurtigst muligt, således at vi sammen kan ordne sagen. Det samme gælder ved eventuelle beskadigelse. Skulle De være uheldig, så sig det til os. Det er kun fair – og det kan ske for enhver. Det er det, man har en forsikring til.


Barneseng og barnestol:
Disse ting forefindes i cykelskuret, og bedes stillet på plads ved afrejse. 


Cykler:
Der forefindes adskillige cykler under halvtaget som frit kan benyttes. Nøgler hænger i nøgleskabet i entreen.
Cykelpumpe hænger under loftet i udhuset.


Regnvand eller andre skader:
Trænger der vand ind i huset ved kraftigt regn, beder vi om at det meddeles udlejeren omgående. Vi vil sørge for at reparatør får besked om skaden.
Sker der andre skader på huset eller indbo, bedes dette ligeledes meddelt omgående når skaden er opstået.


Musik i naturen:
Tag hensyn til andre. Skal der spilles musik ude så sørg for det ikke generer naboer. Samme forhold gælder når der spilles musik inde og for åbne vinduer.


Grill og øvrige ildsteder:
PAS PÅ ved brug og grill. Grilning bør kun finde sted på et område med et egnet ubrændbart underlag, fliser, grus e. lign. Brug kun en anerkendt optændingsmetode og egnet grill brændsel.

Vi anbefaler, at der udelukkende anvendes den opsatte gasgrill på sydvendt terrasse.

I nærheden af stråtækte huse samt i græs – og lyngklædte områder er brandfaren særlig stor, specielt i sommerhalvåret. De bør derfor altid omgås ild med allerstørste forsigtighed. Vær altid opmærksom på de af myndighederne opsatte skilte vedrørende brandfare. 


Renovation:
Affaldssækkene bliver afhentet hele året rundt. De modtager hver uge ved afhentning en ny sæk.
Imellem den ugentlige afhentning skal affaldet opbevares i renovationssækken, som skal forblive i stativet. (herved sikrer De, at vilde dyr ikke river sækken itu, og affaldet spredes i naturen.) Der bedes venligst foretage oprydning omkring stativet. Renovatøren er ikke forpligtet til at samle affald op, heller ikke hvis sækken skulle blive ødelagt af dyr. Renovationssækken må kun fyldes til stregen.

I sækken må ikke lægges: Gløder, varm aske, skorstenssod, jord, sten, flasker, glas, o. lign. Dette afleveres på genbrugsstationen.

Renovationssækken skiftes hver mandag!


Ombygning/renovering/nybyggeri:
Måske forekommer der under Deres ferie byggelarm. Udlejeren kan ikke vide, hvor og hvornår huse bliver bygget eller renoveret og kan derfor heller ikke drages til ansvar for dette.


Hunde og katte:
Husdyr må ikke medbringes uden tilladelse og skal altid meddeles. Medbringes husdyr, gælder tilladelsen kun een hund, med mindre vi har givet speciel tilladelse.

Husdyr medtaget i huset, uden tilladelse kan medføre øjeblikkelig bortvisning.


Katte:
Vi henstiller til lejerne om ALDRIG at fodre de søde katte/kaniner der færdes i området.

Når de sidste gæster tager hjem og de ikke fodres længere, vil de ende deres liv på en meget pinefuld død, fordi de ikke selv kan skaffe føde.


Telt:
Det er ikke tilladt at slå telt op på grunden ved feriehuset, uden forudgående aftale med os.